010 - 23 675 48
Restaurant Rotterdam

Restaurant Rotterdam

Gastrobar Hartig. Het restaurant in Rotterdam

Ben je op zoek naar een fijn restaurant in Rotterdam centrum? Een restaurant waar je terecht kunt voor meer dan lekker eten? Dan zit je helemaal goed bij Gastrobar Hartig! Bij ons word je met open armen ontvangen door een familie met een grote passie voor horeca. Bij Gastrobar Hartig doen we aan ‘shared dining’. Dit betekent dat je samen kunt genieten van meerdere kleine gerechten. Benieuwd geworden naar onze gastrobar? Of wil je meer weten over hoe wij op een duurzame manier ondernemen? Lees dan verder of reserveer direct een plekje in ons gezellige restaurant in Rotterdam centrum!

Koude en warme ‘shared dining’

Wat vind je allemaal op onze menukaart? Wanneer je kiest voor koude ‘shared dining’ kun je bijvoorbeeld gaan voor heerlijke serranoham met groene asperges en truffelmayonaise, steak tartaar met een sjalotjes, kappertjes, ei en mosterdsaus of verrukkelijke oesters. Op onze kaart met koude gerechten vind je dus zowel vlees, vis als vegetarische gerechten. Ben je van plan om voor warme ‘shared dining’ te gaan? Dan heb je onder andere de keuze uit biefstukpuntjes in huismarinade en geroosterde paprika, zeebaars met prei, venkel, wortelmix en kruidencrème of spinazie in filo met feta, pijnboompitten en kruidencrème.

Tot slot neem je nog een heerlijk dessert van mascarpone met frisse citroencrème en bastognekruimels of een brownie met aardbeien en slagroom en je avond kan niet meer stuk. Uiteraard kun je de rest van het menu ook direct online bekijken. Vaak vind je hier ook unieke specials die het mogelijk maken om heerlijk een avondje bij ons te combineren met bijvoorbeeld het theater. Neem contact met ons op vanuit Rotterdam als je behoefte hebt aan meer informatie over deze acties.

Onze keuken

Zoals gezegd doen wij in Rotterdam in ons restaurant aan ‘shared dining’. Wanneer je bij ons langskomt, kun je samen genieten van meerdere kleine gerechten. Wat wij als eerste hebben klaargemaakt in onze keuken, zal als eerste worden geserveerd. Zowel koude als warme gerechten behoren tot mogelijkheden. Wij serveren echte wereldgerechten met invloeden uit Italië, Griekenland, Frankrijk, Azië, het Caribisch gebied en Marokko. De eigenaren, Bernadette, Stephan, Huib en Romany, vinden vooral deze mix erg leuk. Ze combineren graag verschillende keukens. Denk bijvoorbeeld aan een gerecht met in bier gemarineerde kip en paksoi.

Het ontstaan van onze zaak

Hoe is de zaak in het centrum van Rotterdam precies ontstaan? Ruim vijf jaar geleden kwam de familie met het idee om een eigen zaak te openen. De timing was perfect, omdat enkele van hen op dat moment op zoek waren naar werk. Hoewel zij voor gek werden verklaard vanwege de crisistijd, hebben zij toch de sprong in het diepe durven wagen. De familie startte klein met een beknopte menukaart. Zo ontdekten zij of hun idee bij de mensen aansloeg. Nu, jaren later, klopt alles en varen zij hun eigen koers. ‘Wij nemen niet zomaar alles klakkeloos aan. Onze gasten denken met ons mee en op deze manier ontstaan er nieuwe ideeën. Wij hebben van tevoren niets uitgedacht. Op deze manier hebben we een heel sterke identiteit ontwikkeld.’ Met veel trots en nog vele plannen willen zij in de toekomst het restaurant nog verder uitbouwen.

Ook voor een fijne borrel in Rotterdam centrum

Heerlijk een middagje of avondje borrelen met je vrienden in Rotterdam centrum? Ook dat is mogelijk bij ons restaurant.

Op onze menukaart vind je fijne hapjes die je avond nog geslaagder maken. Kies bijvoorbeeld voor een focaccia met 3 verschillende dips van huisgemaakte tapenade, aioli en humus of ga voor de gebakken chorizo met olijven en rode wijn. Op onze borrel en bites lijst staat voor iedereen wat wils. Van welke borrelhapjes wil jij in ons restaurant genieten?

Eten waar ze om de planeet geven

Steeds meer mensen in Rotterdam en omgeving zijn zich bewust van het milieu en willen een steentje bijdragen aan een groene toekomst. Het is daarom fijn om ergens te eten waar ze om de planeet geven. Bij Hartig ben je dan aan het juiste adres. Bij ons wordt er niet gefrituurd. Alle gerechten worden in onze keuken met twee ovens en een inductieplaatje gemaakt. Wij maken geen gebruik van gas, aangezien dit een fossiele grondstof is. In ons restaurant in Rotterdam vind je overal led-lichten. De volgende stap van de eigenaren van Hartig is om over te gaan op zonnepanelen. Op die manier kunnen zij de boel nog zuiniger laten draaien.

Reserveer de ruimte voor een vergadering, ontbijt of lunch

Ben je in Rotterdam op zoek naar een mooie locatie met een fijne ambiance voor een vergadering, ontbijt of lunch? Ook dan zit je bij Gastrobar Hartig helemaal goed! Bij ons heb je namelijk de mogelijkheid om de ruimte af te huren. Kies je voor een ontbijt voor meer dan 20 personen? Dan betaal je slechts 12,50 per persoon all inclusive. Voor een heerlijke lunch vanaf 15 personen kun je bij ons terecht voor een vanaf prijs van 15 euro per persoon. Benader ons voor meer informatie over de mogelijkheden.

Reseveren bij hét restaurant in Rotterdam centrum?

Ben je benieuwd geworden naar ons restaurant in het centrum van Rotterdam? En zou je graag eens willen reserveren? Dat is eenvoudig mogelijk via onze website! Ga eerst naar de pagina ‘reserveren’. Hier vind je een kalender waarop alle datums staan waarop jij bij ons restaurant kunt eten en/of drinken. Geef aan met hoeveel personen je wilt komen. Selecteer een datum en tijd en je reservering is compleet. Kom je er niet uit met het online reserveren? Dan kun je ons natuurlijk ook altijd bellen. Wij helpen je dan graag. Ook voor vragen over ons menu kun je eenvoudig contact met ons opnemen.

Neem contact met ons op en reserveer

Wil je ook graag onze keuken proeven in ons restaurant in Rotterdam centrum? Wil je een fijne avond borrelen met familie of vrienden in onze gastrobar? Reserveer dan via onze website of neem contact met ons op. Je kunt ons tijdens de openingstijden bellen via 010-2367548 of je stuurt een mail naar reserveringen@gastrobarhartig.nl. Wij willen je dan graag laten genieten in ons gezellige restaurant in Rotterdam centrum!

reserveren