Gastrobar Hartig staat bekend als een duurzaam restaurant in Rotterdam dat ware kwaliteit op jouw bord tovert. Misschien denk je zelf ook veel na over het milieu en doe je bewuster boodschappen. Maar denk je ook bewust na over het milieu als je uit eten bent? Onderzoek heeft uitgewezen dat ruim 60% van de restaurantbezoekers hun keuze maken naar aanleiding van hoe duurzaam het restaurant is. En dat is veel. Hoe weet je precies dat je duurzaam uit eten gaat? In dit blog vertellen wij hier als echt duurzaam restaurant in Rotterdam meer over.

Hoe herken ik een duurzaam restaurant?

Uit onderzoek is gebleken dat er in Nederlandse restaurants per jaar wel 51.000 ton aan voedsel wordt weggegooid. Een duurzaam restaurant maakt vaak gebruik van een doggybag, waardoor je zelf kunt kiezen of je duurzaam met het eten omgaat. Hoe zit het precies met de kaart? Een duurzaam restaurant biedt gerechten aan die 100% vegetarisch zijn en heeft zelfs meerdere vegetarische gerechten op de kaart staan. Er wordt sterk rekening gehouden met dierenwelzijn. Ook zul je merken dat er kraanwater wordt geserveerd als alternatief voor mineraalwater. In het eten wordt gebruik gemaakt van biologische ingrediënten, alsmede Fair Trade producten. Ook wordt er gekozen voor seizoensproducten uit de streek. Een waar duurzaam restaurant probeert oprecht voedselverspilling te voorkomen. Dit kan door een doggybag beschikbaar te stellen, gasten zelf hun hoeveelheid bijgerechten te laten bepalen en hen te laten kiezen uit de grootte van de porties. Tevens zal een duurzaam restaurant in de communicatie naar gasten toe laten merken dat hun restaurant duurzame keuzes maakt en dit ook via de menukaart kenbaar maken.

Kom eten bij ons duurzame restaurant in Rotterdam

Wil jij ook bewust uit eten gaan en de keuze maken voor een duurzaam restaurant in Rotterdam? Kom dan eens eten bij Gastrobar Hartig! Wij bieden verrassende, duurzame gerechten uit de internationale keuken. Ook hebben wij een uitgebreide keuze uit vlees, vis en vegetarische menu’s. Doordat wij een mix hebben aan specerijen, smaken en oorsprongen, kun je jouw maaltijd bij ons geheel naar wens samenstellen. Neem contact met ons op en plaats je reservering bij Gastrobar Hartig. Als duurzaam restaurant in Rotterdam heten wij jou graag welkom om onze verscheidenheid aan smaken te proeven.