010 - 23 675 48
Soul Food in Rotterdam

Soul Food in Rotterdam

Wat is Soul Food?

Soul food eten is mogelijk bij Gastrobar Hartig in Rotterdam. Misschien heb je het culinaire begrip Soul Food inmiddels regelmatig langs zien komen. Maar wat is het nu eigenlijk? Oorspronkelijk is Soul Food een aanduiding voor de traditionele Afro-Afrikaanse keuken in de zuidelijke Verenigde Staten. Soul Food-gerechten zijn ontstaan in tijden van schaarste.

In de tijd van de slavernij waren veel Afro-Amerikanen uit armoede namelijk genoodzaakt goedkope ingrediënten of restvlees te gebruiken. Hieruit zijn echter gerechten voortgekomen die vandaag de dag erg populair zijn en die niet meer per definitie worden gezien als goedkoop, zoals spareribs en kippenvleugeltjes. Tegenwoordig is Soul Food een veel beter begrip. Het verwijst naar gerechten waarin invloeden van de wereld worden gebruikt, en waaraan elke kok zijn eigen creatieve draai kan geven.

Invloeden uit de hele wereld

Soul Food staat tegenwoordig voor creatief eten, waarin invloeden uit de hele wereld zijn verwerkt. Uit de Afro-Amerikaanse keuken komen bijvoorbeeld zoete aardappelen, gebakken meerval, spareribs, kippenvleugeltjes en maisbrood. De oorspronkelijke inheemse Amerikaanse keuken draagt weer bij aan Soul Food met onder meer diverse erwten, bessen en bonen, garnalen, mais en kalkoenvlees.

Ook zelfgejaagde dieren, zoals konijnen en edelherten, en verschillende soorten vissen en mosselen zijn populair voor een Soul Food-maaltijd. In Europa ontstond gedomesticeerd vee, zoals varkens en koeien, als voedselbron. De Europese invloed in Soul Food is dan ook het gebruik van varkens- en koeienvlees. Je merkt het al: in Soul Food proef je de hele wereld terug! En dat kun je nu in ons restaurant in Rotterdam zelf ervaren.

soul food rotterdam

Soul Food is creatief eten

Omdat in Soul Food invloeden uit de hele wereld mogelijk zijn, zijn er geen grenzen aan de creativiteit van dit eten. Je hebt dus altijd een brede keus, of je nu zin hebt in verschillende soorten vis of vlees, verschillende groentes of zoete aardappelen. Vlees wordt vaak gestoofd, gebraden of gefrituurd. Kenmerkend voor Soul Food is ook het creatieve gebruik van kruiden en specerijen. Ook hier is alles mogelijk en krijg je een rijk palet aan smaken dankzij het creatieve gebruik van bijvoorbeeld nootmuskaat, cayennepeper, kaneel, kruidnagel, sesam, tijm, azijn en saffraan. Kom gerust eens langs bij Gatrobar Hartig in Rotterdam en ontdek soul food.

Neem contact op en reserveer bij Gastrobar Hartig in Rotterdam

Heb je inmiddels trek gekregen en wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 010-2367548. Uiteraard kun je ons ook mailen: reserveringen@gastrobarhartig.nl en kun je tevens online reserveren bij ons restaurant. Wij bezorgen jou in Rotterdam graag een smakelijke avond met Soul Food!