Rottergram ging langs bij Gastrobar Hartig dat centraal gelegen is aan de Hartmanstraat, een zijstraat van de Witte de With. Wij waren er zelf nog niet eerder geweest en dat bleek volkomen onterecht: wat een ontzettende fijne plek met heerlijk eten is dit!

Warm ontvangst

Hoewel je ook heel leuk buiten op het terras kunt zitten, kiezen wij er i.v.m. het dreigende onweer van die avond voor om binnen plaats te nemen. We voelen ons er direct thuis. Want Gastrobar Hartig is weliswaar best ruim (er is plek voor 54 gasten),het oogt en voelt juist intiem en gezellig. Dit is mede dankzij de leuke inrichting en de enorme hartelijkheid waarmee je wordt ontvangen.

Shared dining

Ook het concept past hier goed bij: shared dining. Dat houdt in dat je klein(ere) gerechtjes met je tafelgenoten deelt. Je hebt daarbij een ruime keuze uit zowel koude als warme gerechten met een mooie mix tussen vlees, vis, schaal- en schelpdieren en vegetarische gerechten.

Een goede start

Wij beginnen meteen goed met 2 koude gerechten die er erg goed uitzien: appel-blauwaderkaas salade met honing, walnoten en acetocrème en zalmtartaar met rode ui, bieslook, kappertjes en limoen. Ze zijn beide erg lekker en onderwijl genieten we nog van een mooi glas Verdejo en een lekkere Sauvignon Blanc.

Biercocktails en nog meer lekkers

Hierna wordt ons aangeraden een biercocktail te proberen, een van de specialiteiten van Hartig. Voor ons de eerste keer dat we een cocktail op basis van bier proberen en het is verrassend lekker. Wat gek dat we dat eigenlijk nooit eerder zijn tegengekomen. De Radler met Gordon Pink Gin, Framboos en Limoen is lekker fris en fruitig, terwijl de Weizen met Havana Especial Rum, Sinaasappel en Meloen wat krachtiger is en perfect blijkt te smaken bij een van de warme gerechten, de mosselen Het andere warme gerecht dat we proberen is de aubergine gevuld met couscous, abrikoos, rode peper, feta, lente-ui en pistachenoten.

We zijn enorm fan van aubergine en deze smaakt net zo lekker als hij eruit ziet: verrukkelijk! De mosselen (met kruidenolie, citroen en brood) zijn op hun beurt perfect gegaard en ook erg smaakvol.

Dessert

Als dessert volgt een trio van aardbeien met ‘gewone’ aardbeien, gebakken aardbeien en aardbeien bavarois. Hoewel het allemaal om je vingers bij af te likken is, zijn de gebakken aardbeien onze favoriet. Wat een lekkere combi! We besluiten de avond met thee. De keuze is makkelijk gemaakt: de droom van Rotterdam, een mix van (geheime) kruiden.

Familie centraal

Gastrobar Hartig is een echt familiebedrijf. Ook het idee voorshared dining is zo ontstaan. Met de familie zaten ze altijd met z’n achten aan tafel en waren ze gewend de gerechten met elkaar te delen. Deze gezelligheid en huiselijke setting wilden ze ook in het restaurant terugbrengen. Dit in combinatie met de familiaire inrichting zorgt voor een hele fijne en relaxte sfeer. Achterin Hartig prijkt een muurschildering die het gezin aan tafel weergeeft. Inclusief hond Noah (en ja, in Hartig zijn honden dus ook welkom!). En als je op zondag langskomt heb je grote kans de hele familie aan te treffen, want ondanks het drukke horacaleven wordt er nog altijd voldoende tijd voor elkaar ingeruimd en is de verbondenheid van de hele familie met het restaurant groot.

(Zakelijke) meetings en borrels

Overdag is de ruimte ook beschikbaar voor vergaderingen, bijeenkomsten met een wat meer creatieve, informele setting. Uiteraard wordt tijdens dit soort meetings ook gezorgd dat het niemand aan lekker eten en drinken ontbreekt. Daarnaast is Hartig af te huren voor feesten en borrels.

Vrijdag, oesterdag

Wij worden helemaal blij als we horen over de Happy Oyster Day op vrijdag: oesters zijn dan verkrijgbaar voor 1,50 euro p/st, normaal 10 euro voor 4 stuks.

Wij komen dus zeker nog een keertje terug en dan op vrijdag!

Gastrobar Hartig
Hartmansstraat 20A
Geopend van dinsdag t/m zondag

Fotografie: Faryda Lindeman / Annette Roijaards
Tekst: Annette Roijaards

Deze blog is geschreven door Rottergram.