De voordelen van oesters

Elke vrijdag is het Happy Oester bij Gastrobar Hartig, wat betekent dat je extra voordelig kunt genieten van heerlijke oesters. Ze zijn niet alleen ontzettend lekker, maar wist je dat ze ook heel gezond zijn? Bovendien is het kweken van oesters ook nog eens super duurzaam. In dit blog vertellen we je graag over de voordelen van oesters, en waarom je ze aan je dieet toe zou moeten voegen. Vergeet na het lezen ook zeker niet om onze heerlijke oestergerechten te komen proeven!

Gezondheidsvoordelen van oesters

Het eten van oesters heeft ontzettend veel gezondheidsvoordelen. Ze zitten namelijk vol met vitaminen, aminozuren en omega-3 vetzuren. Daardoor behoren ze tot de meest voedzame producten ter wereld. Ze bevatten alles wat ons lichaam nodig heeft. Wij zetten de voordelen van het regelmatig eten van oesters voor je op een rijtje:

  • Oesters bevatten weinig calorieën en zijn zeer licht verteerbaar
  • Ze stimuleren je geheugen
  • Als je oesters eet, krijg je ontzettend veel belangrijke voedingsstoffen binnen, zoals zink, magnesium, vitamine B12, B3 en D. Dit zorgt voor een betere stofwisseling en een goed immuunsysteem
  • Het eten van oesters zorgt voor gezonde huid, haar en nagels
  • Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het eten van oesters het libido verhoogt

Duurzaam en lekker eten

Bij Gastrobar Hartig vinden we het belangrijk dat je duurzaam kunt eten. Wij zijn graag bewust bezig met eten, en vinden het belangrijk dat het milieu niet hoeft te lijden omdat wij nu eenmaal lekker willen eten. Geen wonder dus dat oesters bij ons op het menu staan! Oesterkwekerijen zijn namelijk zeer duurzaam. Oesters hebben geen extra voeding nodig. Ze halen alle voedingsstoffen die ze nodig hebben uit het water, wat ze filteren. Zo verbeteren oesters bovendien de waterkwaliteit. Oesters verbinden zich met elkaar en creëren zo een eigen ecosysteem, waar ook andere vissoorten van profiteren. Je kunt dus zonder schuldgevoel genieten van onze (h)eerlijke oesters!

Kom bij ons genieten van oesters!

Wil jij ook onze lekkere oesters, en natuurlijk de andere gerechten die wij serveren, komen proeven? Reserveer dan snel een plekje aan tafel! Bij Gastrobar Hartig doen we aan shared dining, wat betekent dat iedereen aan tafel samen geniet van meerdere kleine gerechten op een informele en comfortabele manier. Wij raden je zeker aan om een plaatsje te reserveren op vrijdag en gebruik te maken van onze actie Happy Oester. Dan kun je extra voordelig genieten van onze heerlijke oesters. Lekker en gezond dus!