Terwijl ik op vakantie was in Frankrijk kwam er een leuk mailtje binnen van Stephan van Gastrobar Hartig in Rotterdam. Zijn vraag aan mij was of ik de nieuwe kaart wilde komen testen. Nou dát liet ik me natuurlijk geen twee keer zeggen! En ik mocht ook nog iemand meenemen om samen van een lekker diner te genieten. Daar hoefde ik niet lang overna te denken met wie ik dit restaurant wel wilde testen: Luuk van Luukskitchen!We planden samen een datum en togen naar Rotterdam om ons te laten verrassen door Stephan. Vandaar nu deze restaurant review Gastrobar Hartig.

WELKOM
Zelf heb ik jaren in Rotterdam gewoond dus het was leuk weer eens terug te zijn in mijn oude “stadje”. Ik haalde Luuk op bij het Centraal Station en samen wandelden we eerst nog even naar de Markthal. Een walhalla voor foodies natuurlijk. Maar we wisten ons in te houden want we wilden wel met lege maag bij Gastrobar Hartig aankomen. En zoals alle foodies hadden we onze telefoon in de hand en moest er voor de deur al even een foto gemaakt worden. Stephan kwam lachend naar buiten om ons welkom te heten. We kregen een mooi tafeltje aan het raam met méér dan genoeg licht om onze foto’s te kunnen maken. Eerst maar eens een drankje om ons een beetje te settelen. Luuk had wel zin in een gin-tonic en omdat ik nog moest rijden ging ik voor iets alcohol-vrij.

DRANKJESRESTAURANT REVIEW GASTROBAR HARTIG
De toon voor de avond was gelijk gezet want Stephan vertelde mij dat hij super bijzondere drankjes had, zowel de gin-tonic van Luuk als mijn cocktail. Beide bijzondere drankjes die heerlijke frambozen-ijsklontjes hadden en afgetopt met verse kruiden en vruchtjes. Deze worden allemaal vers aan de bar voor je gemaakt en smaakten ons prima. Tijdens het diner hebben we verschillende smaken geprobeerd en elk drankje had zijn eigen unieke smaak. Na het eerste drankje werd ons ook het eerste gerechtje geserveerd en kon het testen van de kaart beginnen. We hebben ons laten verrassen, alles was mogelijk want gelukkig hebben we geen allergieën. Heb je die wel geef dat dan even aan want overal kan rekening mee gehouden worden.

GANG 1
Bij het serveren van de eerste gang krijgen we nog wat meer uitleg over het restaurant en praten we volop met Stephan over het ontstaan van het restaurant en de visie die ze hebben. Het concept is shared-dining. Samen deel je leuke gerechtjes die je van de kaart kunt kiezen. De keuken is heel divers bij Gastrobar Hartig. De verschillende soorten wereldkeukens worden gemengd. Invloeden uit Frankrijk, Italië, of het Caribisch gebied. We krijgen serranoham met groene asperges en huisgemaakte truffelmayonaise. We schrappen het hele bordje leeg! Het tweede bordje komt en dat is de favoriet van Luuk. We krijgen namelijk heerlijke zalmtartaar gepresenteerd op een mooie schelp. En ook hiervan blijft geen kruimeltje op de schelp liggen…

GANG 2
Om ons te laten zien dat ook de vegetariër hier heerlijk kan eten krijgen we een Portobello met pompoenpuree en geitenkaas met pijnboompitjes. We krijgen uitgelegd dat dus ook de vegetariër hier zijn hart kan ophalen en niet met wat blaadjes sla wordt afgescheept. En prompt verschijnt er een super leuk pannetje op tafel met een kabeljauwstoof erin. Heerlijke trostomaatjes met huisgemaakte pesto geven een heerlijke geur af en we scheppen snel allebei wat op ons bordje. Ondertussen praten we ook wat over sociale media en het runnen van een restaurant in een stad waar heel veel restaurants te vinden zijn. Het onderscheidende aan Gastrobar Hartig is voor mij wel de gastvrijheid. De andere gasten die er zitten worden allemaal leuk bediend.

GANG 3
Zelf ben ik een echte vleeseter dus wanneer de biefstukpuntjes in geroosterde puntpaprika op tafel komen ben ik heel blij. Het ruikt super lekker en ziet er prachtig uit. Natuurlijk maken we van elk gerechtje foto’s net zoals thuis en eten we bijna lauw de biefstuk op. Het zijn ook altijd weer die foodbloggers die zich dat laten overkomen. Stephan kan er hartelijk om lachen. Wanneer hij vraagt of we genoeg hebben gehad of toch nog een klein gaatje kunnen vinden vragen we onbeschaamd om de tomaat met burrata. En wat een feestje is dat zeg! Een prachtige tomaat als bloem gesneden met daarin een prachtige kaas die helemaal uitloopt als we het mes erin steken. Het smelt haast op je tong.

HET DESSERT
Na al deze kleine gerechtjes moet ik zeggen dat ik toch echt vol zit en super lekker heb gegeten. We laten ons nog verleiden om een toetje te nemen met een lekker kopje verse munt thee voor mij en een dessertwijntje voor Luuk. We krijgen verse aardbeitjes met slagroom en een warme chocolade brownie. Al met al een hele geslaagde avond! We hebben genoten van de gastvrijheid van dit familierestaurant. Met Stephan achter de bar en zijn schoonmoeder in de keuken is het ons duidelijk dat dit echt een “family-affair” is, één die met hart en ziel naar de klanten wordt uitgedragen.

RESTAURANT REVIEW GASTROBAR HARTIG
Voor iedereen die onderweg is naar de Witte de Withstraat, stop eens bij Hartig in de Hartmansstraat! Met een parkeergarage recht tegenover het restaurant super makkelijk te bereiken. Wij waren aangenaam verrast door de mooie en lekkere gerechtjes die hier met passie gemaakt en geserveerd worden. Wil je weten wat ze nog meer serveren of nog meer weten over Gastrobar Hartig kijk dan eens op hun site.

Deze blog is geschreven door Heerlijke Happen.