Rotterdam is mijn stad! Ik woon nu wel in Amsterdam, maar blijf toch wel een Rotterdammer. Afgelopen vijf jaar is het enorm veranderd en zit het vol leuke hotspots! Wij vonden het dan ook ontzettend om de volgende hotspot te bezoeken:

Gastrobar Hartig: een knusse familierestaurant met heerlijke verse hapjes! Wij waren vorige week uitgenodigd om bij hen te eten. Ik was erg benieuwd, want ik was er nog nooit geweest. Bij binnenkomst werden wij hartelijk ontvangen en de eigenaresse Bernadette vertelde vol trots over Hartig. We kregen een verrassingsmenu met drie gangen met hun specialiteiten. Zij specialiseren zich in een shared-dining concept vol heerlijke recepten. Wil je weten hoe wij het vonden? Lees dan gezellig verder.

Bernadette vertelde vervolgens over een nieuw concept.. Biercocktails! Wij zijn geen bierdrinkers, maar wel gek op cocktails, so let’s give it a try! Ze gaf aan dat het niet naar bier smaakte, dus ik dacht: Why not? De biercocktails werden de dag ervoor gelanceerd, dus wij mochten als één van de eerste de cocktails proeven. In één woord: HEERLIJK! Je proeft er inderdaad niks van. De cocktails zien er kleurrijk uit, smaken fris en past goed bij het zonnetje!

Nu over op het eten, we kregen drie gangen: koud, warm en dessert. De eerste gang zag er heerlijk uit en waren allemaal gerechten met een eigen twist. Daar staat Hartig bekend om: gerechten met een eigen twist geïmplementeerd door verse ingrediënten. Dat is ook echt te proeven. De carpaccio bijvoorbeeld was enorm lekker door hun homemade pesto en de vis trio was heerlijk met verschillende verse sauzen. De warme hapjes waren wederom drie verschillende hapjes en het dessert was ook echt heerlijk!

Wij vonden Hartig een ware hotspot voor de Rotterdammers die lekker willen eten onder het genot van een wijntje, biertje of biercocktail (echt proberen, het was heerlijk!)

Deze blog is afkomstig van Babymomtalk.nl