Voorkom voedselverspilling

Wist je dat er in Nederland in de horeca jaarlijks ruim 51.000 kilo eten weggegooid wordt? Dat is niet alleen zonde, maar ook nog eens heel slecht voor het milieu. Vandaar dat wij er bij Gastrobar Hartig alles aan doen om niet alleen een duurzaam gerecht op tafel te zetten, maar ook om voedselverspilling zo veel mogelijk te voorkomen. Wil jij, net als ons, ook thuis je voedselverspilling verminderen? Wij geven je een aantal handige tips!

Ga voorbereid winkelen

Je herkent het vast wel, je gaat met een lege maag naar de supermarkt en komt terug met veel te veel eten dat je eigenlijk helemaal niet op kunt. Onze tips is dan niet alleen om nooit met honger te gaan winkelen, maar ook om altijd eerst een boodschappenlijstje te maken. Een goede voorbereiding is namelijk het halve werk. Zo weet je zeker dat je niet te veel koopt, maar ben je ook nog eens veel sneller klaar met je dagelijkse of wekelijkse boodschappen.

Groenten en fruit uit de diepvries

Helaas is groenten en fruit niet erg lang houdbaar. Het zijn dan ook de etenswaren die het meest in de vuilnisbak belanden. Kies daarom wat vaker voor groenten en fruit uit de diepvries. Dat is namelijk net zo gezond als de verse variant, maar veel langer houdbaar. Bovendien kun je met bevroren fruit heerlijke en gezonde smoothies maken. Kies je wel voor verse groenten en fruit, leg ze dan niet naast elkaar neer. Versproducten bederven namelijk sneller als ze tegen elkaar aanliggen.

THT of TGT?

In Nederland wordt er een onderscheid gemaakt tussen THT (tenminste houdbaar tot) en TGT (te gebruiken tot). Versproducten zoals vlees krijgen een TGT datum. Deze zou je dan ook niet moeten eten na de datum die op de verpakking staat. Een THT datum betekent echter enkel dat de producten nog wel goed zijn, maar dat de kwaliteit van het eten dan niet meer gegarandeerd kan worden. Je kunt ze dan wel gewoon nog eten.

Reserveer in ons duurzaam restaurant

Hopelijk kun je aan de hand van onze tips ook zelf aan de slag om je voedselverspilling thuis te verminderen. En heb je zin om eens lekker uit eten te gaan bij een restaurant dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan? Twijfel dan niet om een tafel te reserveren bij Gastrobar Hartig en gezellig langs te komen in Rotterdam!