Variatie en gezond eten

Is jouw goede voornemen voor 2020 om gezond te eten? Dan kun je gewoon terecht bij Gastrobar Hartig! In ons restaurant staan gezond en gevarieerd eten namelijk voorop. Dat wordt mede gestimuleerd door ons concept shared dining. Hierdoor mag jij zo nu en dan met een gerust hart genieten van onze heerlijke gerechten, ook wanneer jouw 2020 in het teken staat van gezond eten.

Volg de schijf van vijf

Je bent ongetwijfeld bekend met de schijf van vijf. Dit is het Nederlandse voorlichtingsmodel dat illustreert hoe een gezond voedingspatroon eruit zou moeten zien. Zo staan de volgende voedingsgroepen centraal:

  1. Groente en fruit
  2. Drinken (water, thee en koffie)
  3. Brood, graanproducten en aardappelen
  4. Smeer- en bereidingsvetten
  5. Zuivel, noten, vis, peulvruchten, vlees en ei

De schijf van vijf geeft het belang van gevarieerd eten weer. Ook is het belangrijk om volgens een meer plantaardig en minder dierlijk voedingspatroon te eten. Groenten en fruit is binnen de schijf van vijf de belangrijkste voedingsgroep. Hier zou je het meeste van binnen moeten krijgen. Ook zou je dagelijks genoeg volkorenproducten, zoals bruin brood moeten eten.

Onze gezonde gerechten

Voor gevarieerde gerechten kun je terecht bij Gastrobar Hartig. We doen ons best om een zo gezond mogelijke menukaart samen te stellen, met heerlijke gerechten van over de hele wereld. Wij richten ons bijvoorbeeld op het maken van lekkere en vernieuwende groentegerechten. Als vegetariër heb je bij ons genoeg keuze! Ook bieden we veel variatie aan vis en schaaldieren. Wat dacht je bijvoorbeeld van heerlijke en supergezonde oesters? En dit alles presenteren wij vervolgens bij jou aan tafel volgens het concept shared dining.

Varieer met shared dining

Wil je gezond eten door middel van genoeg variatie, dan moet je zeker eens bij ons langs komen en het concept van shared dining uitproberen. Bij shared dining krijg je niet je eigen gerecht, maar deel je dit met je familie of vrienden waarmee je aan tafel zit. Je maakt een keuze uit verschillende hapjes waar je vervolgens met zijn allen van kunt genieten. Zo eet je niet alleen erg gevarieerd, maar hoef je niet meer jaloers te zijn op het gerecht dat je tafelgenoot besteld heeft!

Kom gezellig langs!

Wil jij lekker, gezond en gevarieerd eten bij Gastrobar Hartig? Maak dan een reservering en wij zetten de lekkerste gerechten voor je op tafel! Reserveren kan via het contactformulier hier op de site, door te bellen naar 010-2367548 of door een mailtje te sturen via info@gastrobarhartig.nl. Kom ook lekker en gezond eten bij Gastrobar Hartig!