Gastrobar Hartig is een familiezaak dat zich doorvertaald in de mensen die bij ons werken. Zij horen bij de familie en dragen dit over op onze gasten. De reden hiervan is dat iedereen zichzelf kan zijn. Dat is het allerbelangrijkste voor de status van je zaak en wat je wilt uitdragen. Natuurlijk zijn er bepaalde standaarden, want we zijn een professioneel bedrijf. Maar de kunst is om ervoor te zorgen dat de mensen die bij je werken met dezelfde gevoelens en passie het vak uitoefenen.

Gasten betrekken bij het teamgevoel

Stephan, eigenaar van Gastrobar Hartig, pleit ervoor dat hoe meer regels je hebt in je zaak, des te minder interessant het is voor je medewerkers om voor jou te werken. Als zaak moet je varen op ‘normen en waarden’ die je deelt met je gasten. Betrek de gasten bij je teamgevoel. Zie de gasten niet als een tafelnummer, maar alsof je ze hebt uitgenodigd op visite bij je thuis. Het is toch immers zo dat wanneer je mensen voor het eerst uitnodigt bij jou thuis dat je ze ook alles wil vertellen over je nieuwe huis en de lekkere hapjes en drankjes die je ze aanbiedt? Dat is wat wij meegeven aan ons team.

Thuisvoelen is waar het begint

Het begint dus allemaal bij het team dat zich thuis moet voelen. Ook moet iedereen het gevoel hebben om zaken bespreekbaar te kunnen maken. En een dikke streep door de zin ‘In de horeca moet je altijd het weekend werken en moet je 14 uur op een dag werken’. Dat is bij ons echt een no go. Deze mensen verdienen het om ook hun privé-leven op orde te hebben. Juist de ja knikkers in de zaak die alles voor je doen, moet je gunnen om 8 uur te werken op een dag. Natuurlijk komt het wel eens voor dat ze langer door werken door omstandigheden, maar laat het geen gewoonte worden. Neem dan als eigenaar het eigen initiatief en ga er zelf staan. Poets de zaak aan het eind van de avond en zeg tegen je collega: ga maar naar huis je hebt al genoeg gewerkt de afgelopen dagen.

Thuiskomen bij Gastrobar Hartig

Al deze kleine, simpele voordelen zorgen ervoor dat dit voelbaar is in de algehele sfeer in het restaurant en bij onze gasten. Niets is leuker om je vaste gasten (en natuurlijk gasten die voor de eerste keer bij ons komen) terug te zien keren om bij jou op visite te komen. Laat maar komen! Wij houden ervan om men te verwennen en staan iedere dag klaar om bij ons ’thuis’ te komen in Gastrobar Hartig.