Wijnsoorten die bij je eten passen

Wanneer je komt genieten van onze heerlijke gerechten, wil je ze natuurlijk combineren met de beste wijnsoorten. Echter kan het vinden van een passende wijnsoort nogal een uitdaging zijn. Hoe weet je nu welke combinatie het lekkerste is? Wij van Gastrobar Hartig geven je handige tips voor het maken van de keus!

Vleesgerechten

Kun jij niet wachten om te smullen van onze vleesgerechten zoals biefstuk of lamsrack? Kies dan voor een rode wijn. Onze biefstuk medaillons met marinade van het huis, geroosterde puntpaprika en spinazie combineer je bijvoorbeeld met een glaasje heerlijke Malbec uit Argentinië.

Visgerechten

Kies je voor een lekker visje? Dan hangt het van de vissoort af welke wijn er het beste bij past. Zo is een chardonnay het lekkerste in combinatie met een vette vissoort, en is de witvis het allerlekkerste wanneer je er Verdejo bij drinkt.

Groenten

De combinatie van wijn en groenten is weer een iets ingewikkelder verhaal. Welke wijnsoort er bij past hangt namelijk vooral af van de bereidingswijze van de groenten. Over het algemeen kun je deze leidraad aanhouden:

  • Soepel rood met gegrilde groenten
  • Vol wit met gekookte of gestoomde groenten
  • Fris-droog wit met groene groenten
  • Fris wit bij rauwe groenten

Specials zoals de Zin Primitivo Puglia

Kom je er zelf niet uit? Vraag het gerust aan ons tijdens je bezoek! Wij helpen je graag met het combineren van de lekkerste wijnsoorten met de gerechten die je bestelt. Omdat we werken volgens het shared dining concept is het kiezen van de juiste wijnsoort namelijk nog een extra uitdaging. Shared dining betekent dat er heerlijke gerechten op tafel gezet worden waar iedereen van mag genieten. Het is dan de kunst om een wijnsoort te vinden die past bij alle gerechten die je voorgeschoteld krijgt. Hier helpen we je graag bij!

De Zin Primitivo Puglia

Naast onze wijnkaart kun je bij ons ook een aantal heerlijke exclusieve wijnen per fles bestellen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Zin Primitivo Puglia? Deze heerlijke rode wijn doet het goed bij gegrild of geroosterd rood vlees, wildgerechten en pittige kazen. Hij heeft een intens aroma van pruimen, rood fruit, koffie, cacao en onderliggende kruidige tonen. Zeker het proberen waard!

Kom proeven bij Gastrobar Hartig!

Wil jij alle combinaties van wijnsoorten en gerechten komen proeven? Reserveer dan een tafel! Wij werken met het shared dining concept: aan een lange tafel worden allerlei gerechten geserveerd waar iedereen van mag genieten! Natuurlijk zetten we ook de Zin Primitivo Puglia voor je op tafel, of een andere wijnsoort die perfect bij je eten past!