Heb je het over goed eten in Rotterdam, dan heb je het over de beste Spaanse restaurants in Rotterdam. Eten en koken is een belangrijk onderdeel van de Spaanse cultuur en het dagelijks leven in Spanje. De Spaanse keuken maakt gebruik van verse producten uit het seizoen en er wordt bijna alleen maar met olijfolie gewerkt. Gerechten worden op smaak gebracht met uien, knoflook, zout, peper, saffraan en peterselie.
De Spaanse keuken staat ook wel bekend om tapas. Kleine gerechtjes die je kan delen met je tafelgenoten. Maar waar vind je nou echt de beste Spaanse restaurants in Rotterdam? Wij hebben de 10 beste Spaanse restaurants in Rotterdam onder elkaar gezet.

De 10 beste Spaanse restaurants in Rotterdam

21 Pinchos

21 Pinchos in de Markthal is in 2017 voor het tweede jaar op rij verkozen tot beste tapasbar van Nederland. Je vindt er voor ieder wat wils en zit als het ware op de eerste rang. Pinchos zijn hapjes die met een prikker op een heerlijk broodje worden geserveerd. De pinchos zijn rijk belegd en je kan uit 21 verschillende soorten kiezen. Vandaar de naam 21 Pinchos. Naast de pinchos serveren ze ook een aantal andere traditionele gerechtjes.
De drank- en wijnkaart is met zorg samengesteld en geeft veel keuze.
21 Pinchos is goed geschikt voor gezelschappen en (vrijdagmiddag)borrels. 21 Pinchos is gevestigd in de Markthal en de sfeer is erg gezellig.
Verkozen tot de beste tapasbar in 2016 én 2017
Grote keuze aan pinchos
Gezellige sfeer in de Markthal

Unit 34 Markthal
DS Jan Scharpstraat 298
3011 GZ Rotterdam
06 29990986
21pinchos.net

Lokanta Proeflokaal

Bij Lokanta is de liefde voor tapas hun drijfveer, en daar laten ze de gasten graag van meegenieten. Lokanta hoort dan ook zeker bij de beste Spaanse Restaurants In Rotterdam. Op de kaart zijn zowel de traditionele tapas te vinden als kleine gerechten die geïnspireerd zijn op andere keukens rond de Middellandse zee.
Lokanta is een wat kleiner, huiskamerachtig restaurantje met een gezellige atmosfeer.
Bij Lokanta staat de kwaliteit van de tapas centraal, maar dit is zeker niet te merken aan de prijs, die is niet hoog. Je kan kiezen uit de gerechten van de kaart, maar je kan ook kiezen voor het verrassingsmenu. Dit is een selectie van de tapas geserveerd in 4 gangen. Je kan er ook voor kiezen om een bijpassend wijnarrangement te nemen, dit is een arrangement met vier bijzondere wijnen.
Gevarieerde gerechten
Goede prijs-kwaliteitverhouding
Verrassingsmenu met eventueel bijpassend wijnarrangement
Waterloostraat 148A
3062 TW Rotterdam
010 4147848
lokanta-proeflokaal.nl

Camarón

Restaurant Camarón is gevestigd aan de Westzeedijk. Het is een informeel restaurant met een ruime keuze aan gerechten. Het restaurant ligt op loopafstand van de Euromast en is ingericht als een echt Spaans restaurant. Mede door de bediening voel je je er gelijk op je gemak, er hangt een ongedwongen sfeer.
Camarón heeft geen overdreven uitgebreide kaart, maar wel de klassieken onder de tapas voor een redelijke prijs. Wil je je laten verrassen? Kies dan voor de ‘Keus van Camarón’. Dit is een menu dat bestaat uit 2 rondes. Deze rondes bestaan uit verschillende vlees, vis en vegetarische tapas. Je kan natuurlijk je wensen en allergieën doorgeven, zodat de keuken hier rekening mee kan houden.
Nog een tip: Na 6 uur ’s avonds kan je hier gratis parkeren!
Ruime keuze aan (de klassieke) gerechten
Keus van Camarón
Goede parkeergelegenheid

Westzeekdijk 461A
3024 EK Rotterdam
010 4775436
camaron.nu

Lola Bar & Kitchen

Lola Bar & Kitchen is gevestigd in een uniek vormgegeven bar en is geïnspireerd op de keuken van Spanje. Een overzicht van de beste Spaanse Restaurants In Rotterdam is dan ook zeker niet compleet zonder Lola Bar & Kitchen. De chef-kok serveert verrassende tapas, pinchos en gerechten van de houtskoolgrill.
Bij Lola Bar & Kitchen kan je terecht voor zowel lunch als diner.
Heb je moeite met kiezen? Neem dan de Lola Tapasplank of het Lola Diner Menu. Dit zijn combinaties van de lekkerste tapas en pinchos, zodat je van alles kunt proeven! Past er hierna nog een toetje in? De Lola Dessert Plank is een aanrader!
Verrassende tapas, pinchos en gerechten van de houtskoolgrill
Zowel lunch als diner
Dessert Plank
Schiedamse Vest 56
3011 BD Rotterdam
010 8900551
hellolola.nl

Destino

Bij Destino op de Zaagmolenkade koken ze veel moderne Spaanse gerechten, maar dit betekent niet dat ze geen klassieke Spaanse gerechten serveren.
De menukaart bevat vooral tapas. Deze tapas is seizoensgebonden en wisselt maandelijks. Hiernaast hebben zij ook buiten de kaart om nog dagelijks wisselende tapas. Elke dag iets nieuws, dus elke dag weer nieuwe dingen om te proberen. Ze kiezen voor de beste producten van eigen bodem of streekproducten uit Spanje.
De tapas is zorgvuldig gemaakt en heeft een goede kwaliteit. Bij Destino kan je niet alle dagen van de week reserveren, maar als je moet wachten op een tafel kan je alvast aan de bar zitten en wat tapas uit de vitrine proeven. Mét een glas wijn natuurlijk.
De bediening is erg attent, vanaf binnenkomst tot vertrek.
Afwisselende kaart
Producten uit eigen bodem of streekproducten uit Spanje
Goede bediening

Zaagmolenkade 37/38
3035 KA Rotterdam
010 8422059
restaurant-destino.nl

De Hemel op Aarde

Hemel op aarde is zo’n Spaans Restaurant In Rotterdam dat jou écht het gevoel geeft dat je in Spanje bent. Voor een hemelse avond ben je bij Hemel op de Aarde aan het goede adres, de naam zegt het eigenlijk al. Wanneer je binnenkomt lijkt het net alsof je in een Spaans stadje bent. Je kan hier voor lunch, diner, een borrel, een speciale gelegenheid en meer terecht.
Hemel op Aarde serveert smaakvolle Spaanse tapas, maar ze hebben ook Hemelse hapjes uit andere landen rondom de Middellandse zee op de kaart staan. De dagspecialiteiten variëren en zijn seizoensgebonden.
Ook bij dit restaurant krijg je de keuze om gewoon van de kaart te bestellen, of voor een menu van de chef te gaan. Het menu van de chef is er in een standaard en luxe variant.
Voor elke gelegenheid geschikt
Niet alleen Spaanse tapas, maar nog veel meer
Variërende kaart
Oostzeedijk Beneden 205A
3060 VT Rotterdam
010 4139656
dehemelopaarde.nl

LKKRR Tapasbar

LKKRR Tapasbar begon 8 jaar geleden in Antwerpen als Brasserie LKKRR. Daar serveerden ze pizza’s en pasta’s en nu is het tijd voor Rotterdam.
Je kan hier terecht voor tapas, pinchos en pizza’s. Buiten de typische Spaanse tapas gerechten, serveren zij ook een aantal gerechten van buiten de grenzen.
De tapas en pinchos worden bereid met de mooiste ingrediënten. De pizza’s worden bereid met een Spaans tintje, een verrassende twist. De producten worden wekelijks aangeleverd vanuit Spanje.
De porties zijn ruim en er is veel variatie. Het eigen gebakken brood is ook erg lekker. De bediening is erg vlot en bij het eten wordt verteld wat je precies voor je hebt staan.
Pizza’s met Spaans tintje
Niet alleen Spaanse gerechten
Ingrediënten van hoge kwaliteit
Oudedijk 151B
3061 AB Rotterdam
010 4135110
lkkrr.nl

La Cazuela

Met hun gerechten richt La Cazuela zich op de keukens van Spanje, Portugal, Frankrijk, Italië en Noord-Afrika. Naast de standaard tapas heben zij zich ook gespecialiseerd in diverse vis- en groentegerechten. Ook de traditionele paella staat op de kaart. Daarnaast hebben ze een gevarieerd tapas menu uit twee gangen, bestaande uit vlees, vis en vegetarische gerechten. De verschillende gerechten worden stuk voor stuk erg goed bereid.
Het restaurant is erg gezellig en heeft een fijne sfeer, het is een klein stukje Spanje in hartje Rotterdam.
Gerechten uit verschillende mediterrane keukens
Traditionele paella
Klein stukje Spanje in Rotterdam
Proveniersstraat 38
3033 CK Rotterdam
010 4845653
la-cazuela.nl

PIX

Bij Pix kun je terecht voor de lekkerste dranken, pinchos en verschillende specialiteiten van de chef. Ze werken met reserveringen, maar je kunt ook gewoon gezellig binnen wandelen.
Bij PIX gaat het als volgt: Je komt binnen en je krijgt een bord. Je mag alle pinchos pakken die jij wilt. Voor de warme pinchos moet je naar de ober, die kan je daar bestellen. Hierna kun je lekker gaan eten en alle stokjes moet je bewaren. Je hebt 3 soorten pinchos met hun eigen kleur stokje. De prijzen per pincho verschillen per kleur. De warme pinchos hebben andere, verschillende prijzen. Door de stokjes te tellen, kom je uiteindelijk op het bedrag dat je moet betalen.
PIX is gezellig druk en er hangt een goede sfeer. De bediening is vriendelijk en deskundig. De keuken is tot laat open; tot 12 uur ’s nachts.
Verschillende pinchos
Originele gang van zaken
Ruime openingstijden
Pannekoekstraat 76
3011 LK Rotterdam
010 2800788
pixrotterdam.nl

Hartig

Hartig is een gastrobar waar je in de middag kan komen en tot laat kan blijven. De keuken sluit namelijk pas om 12 uur ’s nachts! Ze serveren veel gerechtjes en de prijs per gerecht ligt rond de €8. Het restaurant biedt voor ieder wat wils.
Hartig doet aan shared dining, wat inhoudt dat je samen van meerdere kleine gerechtjes geniet en dit in een informele en comfortabele sfeer. Ze serveren wereldgerechten met invloeden uit Italië, Frankrijk, Griekenland en Spanje.
Bij Hartig word je in een warm en gezellig interieur met open armen ontvangen door een familie die veel passie heeft voor horeca.
Ruime openingstijden
Informele en comfortabele sfeer
Serveren wereldgerechten
Hartmansstraat 20A
3012 VA Rotterdam
010 2367548
gastrobarhartig.nl

Deze blog is geschreven door Restoranto.